Maak je zichtbaar met videoprofileren

Zichtbaar zijn

Niemand zag het aankomen, niemand zat er op te wachten en niemand zal het betreuren dat deze inmiddels zo goed als  uitgedoofd is. Maar of dit echt het einde is zal alleen de toekomst ons kunnen vertellen. Veel ondernemers hebben het geweten, wat die pandemie kan aanrichten. Niet alleen vanwege de persoonlijke gezondsheidsconsequenties, maar ook de gezondheid van hun merken. Goed communiceren met je doelpubliek is geen wondermiddel maar wel een medicijn dat helpt. Videoprofileren is een effectieve manier om in contact te blijven met de wereld die er voor jou toe doet.

Schraap je moed bij elkaar

Zelf heb ik daar vooral één ding over te zeggen: zorg dat je als ondernemer, zeker als je een personal brand runt,  zichtbaar blijft. Misschien wel juist tijdens een crisis zoals we die gehad hebben. Schraap je moed bij elkaar, kijk in de spiegel en laat zien dat je vast van plan bent er sterker uit te komen. En blijf vooral communiceren als persoonlijk merk met je doelpubliek. En natuurlijk is videocontent daar een sterk middel voor. Zelf maakte ik deze videoboodschap in het begin van de pandemie.

Perfectie is een illusie

Ik zal eerlijk zijn: ook al doe ik het werk sinds 2012 het is voor mij ook iedere keer weer iets dat ik moet overwinnen. Ga ik deze vlog wel of niet plaatsen? Wat zullen die en die er van zeggen? Kom ik wel sterk genoeg over? Is mijn Rotterdamse dialect geen stoorzender? En tal van andere punten die voor vertwijfeling zouden kunnen zorgen. Maar laat ik je één ding zeggen: dat is normaal. We hebben allemaal van die stemmetjes in ons hoofd die non stop kwetteren.  ‘Doe het toch maar niet, doe het later, doe het als je dit en dat hebt gedaan, ga eerste even nog beter voorbereiden…enzovoort.’

Herken je dit? Vergeet al die zaken. Begin gewoon. Perfectie bestaat niet. Het streven ernaar zit alleen de actie in de weg. En mocht je achteraf betrapt worden op foutjes, corrigeer ze dan en maak daar leerpunten van die je de volgende keer meeneemt. Ook Mike Tyson is weleens onderuit gegaan in de ring.

Drie succesbepalende factoren

Video profilering is niet voor iedereen even vanzelfsprekend of gemakkelijk. De techniek en de infrastructuur zullen het  probleem niet zijn. Met een goede smartphone kom je een heel eind. De echte uitdaging zit ‘m in hele andere dingen. Om precies te zijn in drie dingen:

  • het lef vinden om het te doen,
  • de juiste toon weten aan te slaan,
  • je boodschap brengen met een klinkend verhaal.

Mijn aanbod

Wil je tot in de diepste vezels controle krijgen over deze drie punten, wil je leren hoe jij met videoprofilering extra smoel geeft aan je personal branding, wil jij nooit meer hoeven te twijfelen over je zelfvertrouwen als je jezelf moet presenteren? Dan heb ik goed nieuws voor je. Ook jij kunt dit je eigen maken. Met mijn coaching pakket voor videoprofilering bestaande uit 5 successtappen ga jij dit binnen drie tot vier maanden onder de knie te krijgen. Helemaal zelfstandig, zonder hulp en sterker nog, je gaat het leuk vinden om te doen. Lees ook mijn blog ‘wij maken je indrukwekkend‘. daarin lees je meer over die vijf stappen. Kijk ook even naar mijn coach- en kluspakket Personal Branding.

In dat traject ga je onder mijn begeleiding werken aan je personal brand. Als we in de intake vaststellen dat er een klik is gaan we aan de slag. We beginnen te werken aan het formuleren van je doelstellingen. Het bepalen van je kernwaarden, drijfveren, identiteit en gewenst imago. Daarna werken we aan je profiel met componenten als je missie, visie, waardepropositie, big fat claim, elevator pitch, je why, klantbelofte en unique selling points. En ook de strategie ontbreekt niet. Uiteraard moet je weten ten overstaan van welk deel in de markt jij je waardepropositie wilt afvuren. Maar ook welke media je gaat inzet om te communiceren en hoe we je seo en cro gaan meten. Omdat het succes van jouw merk grotendeels afhangt van jouw persoonlijke mindset wordt ook die ook onder de loep genomen. Dit is het deel waarin sommige mensen mij heel vervelend kunnen vinden omdat mijn vragen, hoe constructief die ook bedoeld zijn voor de gezondheid van het merk, als behoorlijk confronterend kunnen worden ervaren.

Wil je daar meer van weten dan raad ik je aan me een whatsapp bericht te sturen of te mailen 06229948040 of info@elevatorpitchonline.nl als je wilt weten hoe deze aanbieding er voor jou kan uitzien.

 

Gerelateerde berichten

Deze videograaf zoekt patiënten

Marcel Gerbrands is een allround viodeograaf die klaar staat voor de medische sector. Hij is weliswaar gepensioneerd maar is er zeker niet minder gedreven door. Audio visueel werk is altijd zijn passie geweest en een groot hart daarbij heeft hij voor de medisch sector. Hij doet niets liever dan films maken die gericht zijn op patientvoorlichting. Hij is mobiel en volledig geëquipeerd. Het goede nieuws: hij is in te huren (vanaf juli 2022).

Lees meer

Kleine stapjes die een groot verschil maken

Als je lichamelijke of geestelijke klachten hebt, bijvoorbeeld langdurige zwaarmoedigheid neigend naar depressiviteit, worden vaak middelen voorgeschreven door artsen die wel de klacht maar niet de oorzaak wegnemen. Ben jij iemand die wil werken aan een gezondere leefstijl en lukt het je niet alleen? Dan is het inschakelen van een leefstijlcoach geen gek idee. In kleine stapjes maak je echt al heel snel een groot verschil. Mail Ems Peters voor een gratis kennismakingsgesprek.

Lees meer

Zeggingskracht…hoe werkt dat?

Een videoproductie maken voor een personal Brand, dat kunnen er meer. Een video met zeggingskracht waar de kijker door geboeid wordt en die hem leidt naar precies het doel wat de filmmaker voor ogen had, dat is andere koek. Dat is het terrein waarop ElevatorPitchOnline zich onderscheidt. In deze blog doen we een boekje open en krijg je uitleg over wat die zeggingskracht nou eigenlijk is en hoe jij die ook kunt realiseren.

Lees meer