Rob Overgaauw levert zeggingskracht

Home >> Over ons

Mijn naam is Rob Overgaauw (1958) geboren Rotterdammer, nu wonend en werkend in Gouda. Ik ben getrouwd met Geny en zij is ook freelancer. Mijn studio en kantoor zijn gehuisvest in Gouda. 

De eerste 30 jaar van mijn loopbaan werkte ik in Human Resource Management. Recruitment, arbeidsmarktcommunicatie, management development, beloningsvraagstukken, reorganisaties en loopbaanmanagement bepaalden toen in hoge mate mijn agenda. Vanaf 2012 ben ik me gaan specialiseren in Personal Branding, waar het zwaartepunt kwam te liggen op zeggingskracht van menselijk talent. Ik raakte gefascineerd in de vraag hoe je als menselijk merk gezien wordt. En hoe je dat kunt verbeteren. Daar komt echt een wereld bij kijken. Ik breidde voor deze ambitie mijn eigen skills uit met filmen, fotografie, copywriting en beeldtaal.

Ik vond het geweldig om met professionals te werken aan hun zichtbaarheid en attentiewaarde. Met de opkomst van YouTube voorzag ik in 2012 al dat iedere professional zijn of haar zichtbaarheid met goed doordachte videocontent zou kunnen verbeteren.

Specialist in het maken van Pitchvideo's

Zeggingskracht en beroemdheid

De mensen voor wie ik werk hebben een paar dingen gemeen: ze willen positief opvallen, ze willen gezien worden om wie ze zijn en om de toegevoegde waarde die ze bieden. Ook willen ze een duidelijk onderscheid maken met hun concurrentie. Omdat het om allerlei psychologische en technische redenen knap lastig is om dit in je eentje te bewerkstelligen bied ik graag mijn expertise en support.

Mijn uitdaging is om ze daarbij van dienst te zijn. 100% maatwerk. Met een scherpe pen en een camera die feilloos de essenties registreert. Beeld, geluid en het goede verhaal roepen de emoties op die nieuwe klanten aantrekt. Video is emotie. Emotie is aantrekkingskracht. Dat levert zeggingskracht en uiteindelijk beroemdheid op en dat is een van de pijlers waar het in Personal Branding om draait. Dat betekent niet dat je wekelijks bij Op1 of Jinek hoeft aan te schuiven. Maar wel dat jij in je vakgebied positieve bekendheid opbouwt bij mensen die jou nodig hebben.

 

Mijn uitdaging is om ze daarbij van dienst te zijn. 100% maatwerk. Met een scherpe pen en een camera, die feilloos de essenties registreert, in beeld en geluid. Zo werk ik aan zeggingskracht. Dat levert proportionele beroemdheid op en dat is precies waar Personal Branding wat mij betreft over gaat. Dat betekent niet dat je wekelijks bij Op1 of Jinek hoeft aan te schuiven. Maar wel dat jij in je vakgebied bekendheid geniet bij mensen die op jou zitten te wachten.

 

Videocontent en copywriting

De drempel is laag

Als je een persoonlijk merk vertegenwoordigt is het duidelijk wie er in de spotlights staat: jij dus. Vrijwel alles draait om jouw persoon, om wie je bent, wat je presteert, en de waarde die je toevoegt. Voor de aantrekkingskracht op je doelpubliek maakt je identiteit dus een groot verschil. Een goed geschoten film toont dit. De mensen die mij vragen zo’n film te maken zie je groeien. Dat moment tijdens de videoshoot vergeten ze nooit meer. De bevestiging krijgen ze uit hun markt, van leads, prospects of belangstellenden die hun call to action beantwoorden.

Als je er klaar voor bent om jouw persoonlijke of merkpresentatie naar een 2.0 of 3.0 versie te brengen sta ik graag voor je klaar. Gebruik het contactformulier. Aarzel vooral niet het te gebruiken, ik doe er alles aan om toegankelijk te zijn voor mensen die verder willen met hun persoonlijk merk en/of loopbaan.