Kleine stapjes die een groot verschil maken

Portret van Ems Peters

Ems Peters is levensstijlcoach en zij liet door ons een promotie filmpje maken. Levensstijlcoaches kun je zien als een soort buddy met verstand van zowel de sociaal/psychologische kant als de medische kant van mensen. In het kort komt het er op neer dat ze, iemand die dat nodig heeft, op weg helpt naar een gezondere levensstijl. De aanleiding kan zijn een langdurig gevoel van zwaarmoedigheid, burnout, migraineachtige klachten, of problemen met voeding en gewicht.

Wat is een levensstijlcoach?

Een levensstijlcoach heeft er voor geleerd om bij dit soort klachten na te gaan hoe een andere leefstijl verbetering kan brengen in de situatie. Dat doet ze door in een intensief menselijk contact te onderzoeken wat er mogelijk is om iemand naar andere gewoontes te brengen, anders te gaan eten, op een andere manier na te denken of meer van uit het hart leren leven. Dat gaat met kleine stapjes, maar die kunnen een wereld van verschil maken.

Waarom een levensstijlcoach inschakelen?

Waarom heeft Ems voor dit vak gekozen? Omdat ze een groot hiaat ziet in de medische- en para medische wereld. Die werelden lijken nu nog moeizaam samen te gaan terwijl er hele mooie kansen liggen. Een dokter kan met zijn curatieve behandeling of medicatie prima een klacht oplossen, maar de onderliggende oorzaken, die vrijwel altijd met levensstijl te maken hebben, blijven meestal onbesproken. Door daar nu juist wel naar te kijken kan genezing veel efficiënter werken. Daar is werkelijk winst te behalen.

Waarom Ems Peters?

Ems Peters zag dit spanningsveld en voelde zich geroepen daar een opleiding in te gaan doen. Een hele investering in tijd en geld maar ze is er van overtuigd dat ze daarmee een verschil kan maken. Door vele andere medische opleidingen die ze eerder volgde  had ze al een enorme kennis opgebouwd. Dat was een goede basis voor de vakopleiding levensstijlcoach bij de Mark Academie voor levenskunst die ze begin 2022 succesvol heeft afgerond.

Ems is nu helemaal klaar om mensen met genoemde of vergelijkbare  klachten te helpen naar een vitaal leven.

Kennismaken is zo geregeld

Als u nu denkt dit zou wel eens iets kunnen zijn voor mij, is er nog een andere belangrijke vraag: klikt het een beetje? Want dat is wel belangrijk, je gaat niet zomaar bij iedereen je hele hebben en houwen op tafel leggen. Om dat enigszins te kunnen beoordelen zou u even naar het filmpje kunnen kijken. Dat heeft ElevatorPitchOnline voor haar gemaakt. En als u na het zien van dit filmpje denkt: daar wil ik wel wat tijd aan wagen, meldt u zich gewoon aan voor een gratis kennismakingsafspraak via onderstaand contactformulier.

Contactformulier

Gerelateerde berichten

Deze videograaf zoekt patiënten

Marcel Gerbrands is een allround viodeograaf die klaar staat voor de medische sector. Hij is weliswaar gepensioneerd maar is er zeker niet minder gedreven door. Audio visueel werk is altijd zijn passie geweest en een groot hart daarbij heeft hij voor de medisch sector. Hij doet niets liever dan films maken die gericht zijn op patientvoorlichting. Hij is mobiel en volledig geëquipeerd. Het goede nieuws: hij is in te huren (vanaf juli 2022).

Lees meer

Zeggingskracht…hoe werkt dat?

Een videoproductie maken voor een personal Brand, dat kunnen er meer. Een video met zeggingskracht waar de kijker door geboeid wordt en die hem leidt naar precies het doel wat de filmmaker voor ogen had, dat is andere koek. Dat is het terrein waarop ElevatorPitchOnline zich onderscheidt. In deze blog doen we een boekje open en krijg je uitleg over wat die zeggingskracht nou eigenlijk is en hoe jij die ook kunt realiseren.

Lees meer

Hoe werkt een verplichte videosollicitatie… ?

Solliciteren is al lastig genoeg voor de meeste mensen. Maar als er dan ook nog vrij onverwacht een extra eis bij komt, in de vorm van een verplicht filmpje, zijn de rapen gaar. Videosolliciteren heet dat. Wat doe je? Ga je door of stop je de procedure. Als je kiest voor het eerste kan ElevatorPitchOnline je verder helpen. Annuleren is dan niet nodig, integendeel, je vergroot je kansen. Videosolliciteren is van deze tijd.

Lees meer