Bel voor meer informatie: 0622 994 804 info@elevatorpitchonline.nl

Haal meer inspiratie uit ons blog..

Nooit meer een mond vol tanden als ze je vragen naar je onderscheidende waarden

Een onderscheidende pitch geven is al moeilijk genoeg. Een van de succesfactoren die jou zeker op weg helpen is nadenken over je onderscheidende waarden. Wat doe jij nu werkelijk anders dan je concurrent? Misschien niet voor iedereen een gemakkelijke vraag en dat is precies waarom we in deze blog hulp bieden. Een simpele tool die jou verder helpt met je pitch. En er voor zorgt dat je nooit meer met een mond vol tanden staat als ze je vragen wat jouw waarde propositie uniek maakt.

Lees meer

Hoe laat je met een video pitch aan je klanten zien dat jij Mr(s) Right bent?

Duidelijk maken wat je te bieden hebt en wat jou als kleine ondernemer aantrekkelijk maakt is een kwestie van goed communiceren. Communiceren wordt voor ondernemers steeds belangrijker en tegelijk wordt het steeds meer een specialisme. Je moet de juiste dingen communiceren, op het juiste moment, met de juiste kanalen en liefst zo kort mogelijk. Een video pitch is daarbij een hele sterke tool. Het is een communicatiemiddel dat als je die goed beheerst echt magisch kan werken. Hoe je dat aanpakt, wat er vaak misgaat en hoe het dus wel moet, dat is waar deze blog over gaat

Lees meer

Een videopitch maken in een middagje?

In workshops van een halve dag die ik regelmatig doe voor St De Broekriem krijgen de deelnemer de kans om hun pitch op video te laten opnemen. Met mijn toolkit lukt het 85% van de deelnemers om prima beeldmateriaal te produceren. In de montagekamer worden die fragmenten tot een vloeiend geheel gemonteerd en wordt deelnemer beloond met een wervende videoCV.

Lees meer

Durf jij je goed zichtbaar te maken?

Veel mensen hebben uit professioneel oogpunt baat bij zichtbaarheid. Wie niet opvalt wordt niet gevonden en dan mis je de kans om in contact te komen met je markt. Communiceren met je markt begint met zichtbaarheid. Dat dit nog een lastig puntje is behoeft weinig betoog. Zeker kenniswerkers wiens belangrijkste onderscheidend vermogen in hun eigen persoon ligt. Wat zijn de meest voorkomende sluipmoordenaars voor zichtbaarheid en hoe kan een sterke pitchfilm hier een perfecte oplossing bieden? Dat lees je in deze blog.

Lees meer

Hoe wil je herinnerd worden?

Een videoCV of pitchfilm is een instrument dat steeds meer professionals ontdekken. We zitten nu nog in de 1.0 fase: basale filmpjes die vrij simpel en basaal in elkaar zitten. Veel talking heads die informatie verspreiden. We marcheren door naar het volgende tijdperk van 2.0 Daarin wordt aangestuurd op viral effecten en dat lukt alleen als films diepgang hebben die mensen raakt. Een van de criteria voor viral gaan is gevoel. Mensen die kwetsbaar durven zijn en hun diepere gronden willen uitleggen en daarmee een levend en inspirerend voorbeeld zijn. Dat boven water krijgen van een gemiddelde professional vraagt film en interviewvaardigheden die bij het 2.0 tijdperk horen. Het is zeker mogelijk

Lees meer

De kracht van illusie

Een goede CV film maken is niet gemakkelijk. We verkeren nu nog in de 1.0 fase, dat zijn films waar de meeste mensen slechts beperkt gebruik maken van beeldpsychologie. De meeste professionals staan met heftig kloppend hart en knikkende knieën voor de camera en zijn blij als er een feitelijk correct verhaal uitkomt. Hoe basaal het ook is. De nieuwe generatie videoCV ’s dient zich aan. Die zijn technisch sterker, werken diep door in illusie vorming en dus wordt er stevig gebruik gemaakt van communicatie met beeldpsychologie. Dit stelt echter hoge eisen aan de regie en dat zal doorgaans niet gebeuren in een achterkamertje met een smartphone.

Lees meer

Wat heb je aan een workshop videopitch met impact?

Video-pitchen wordt steeds belangrijker. Het is hot. Tegelijk blijken veel professionals het lastig te vinden zichzelf te profileren. Als het heel erg gaat over jezelf dan komt het dichtbij. We zijn niet gewend met onszelf te koop te lopen. Het tegendeel is waar. We worden geleerd bescheiden te zijn. En alle butsen die je in je leven opliep toen je wel je kop boven het maaiveld uitstak hielpen niet echt aan zelfvertrouwen. Toch ligt daar de basis. Zelfvertrouwen en eigenwaarde. Wie dat in de strijd gooit is zeker in staat een videopitch met impact te maken. In de workshops van Rob Overgaauw van elevatorpitchonline word je maximaal geholpen.

Lees meer

Effectief profileren in zeven stappen

Het goed profileren van jezelf als merk is een kunst waar een aantal succesfactoren en helaas hun schaduwkant, faalfactoren, een doorslaggevende rol spelen. Wat die factoren zijn lees je in deze blog. Gelukkig kan iemand die echt werk wil maken van zijn profilering terecht bij professionals die hier raad op hebben. Elevator pitch wil op dit terrein in Nederland een toonaangevende speler worden.

Lees meer

Reacties van klanten

Rob heeft voor mij een elevatorpitch film gemaakt en vervolgens een interview op film gezet. Rob heeft de kwaliteit om met zijn vragen je op een natuurlijke manier je verhaal te laten vertellen. Daarbij heeft hij zowel in het verhaal als voor het beeld oog voor detail en voor de grote lijn. Rob luistert goed en gebruikt dit in de vraagstelling, hierdoor sluit hij mooi aan op waar je zit. Hij creëert een prettige werksfeer. Door de vraagstelling en de verdere gesprekken heeft Rob mij gemotiveerd aan de slag te gaan met kort en krachtig mijn werk promoten en dit vervolgens zichtbaar en duidelijk in de wereld zetten.
Annet Kemmer – praktijk voor kinesiologie