Bel voor meer informatie: 0622 994 804 info@elevatorpitchonline.nl

IN DRIE STAPPEN NAAR DE PERFECTE PROFILERING OP VIDEO

STAP 1 – DE VOORBEREIDING

Goede voorbereiding is het halve werk. Daarom spreken we ieder project grondig met je door. We willen tot op het naadje weten wat de film voor je moet opleveren: meer klanten, naamsbekendheid, merkversterking, meer traffic, engagement, attentiewaarde etc. Dat resultaat is steeds uitgangspunt in het project en vertaalt zich naar het script, draaiboek, pitch en montage.

Komt er een pitch aan te pas dan willen wij die graag voor je schrijven, of helpen schrijven. Dat zien we echt als part of our job, wetende dat het voor jou waarschijnlijk geen alledaagse bezigheid is. Uiteraard moet jij je wel blijven herkennen in het verhaal en tegelijk moet het in de pas lopen met het doel dat je voor ogen hebt.

Met een gestructureerde vragenlijst die je vooraf invult, zorgen we er voor dat het proces tijdens de videosessie planmatig en efficiënt verloopt.

Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden als het gaat om de representatie van je pitch. Dat kan:

  • monologisch uit het hoofd (zonder hulpmiddelen)
  • met een autocue
  • met een interview
  • met een storyboard op een zichtbare flip over
  • stap voor stap geregisseerd

Die laatste variant houdt in dat we scene voor scene opnemen, waarbij ik je de zin vooraf voorlees en jij dit herhaalt. In de montage wordt het een vloeiend geheel.

In deze voorbereidende fase lopen we die mogelijkheden met je door en kun je aangeven wat je voorkeur heeft.

STAP 2 – DE VIDEOSHOOT

De afspraak voor de videosessie is gemaakt. Deze kan zowel plaatsvinden in een van onze studio’s als op een nader te bepalen locatie.

We starten iedere shoot met een warming up om je vertrouwd te maken met de filmsetting.

Aan de hand van het draaiboek wordt je pitchverhaal fragment voor fragment vastgelegd. Jouw pitchoptreden moet zowel ontspannen als met de nodige concentratie gepaard gaan. Daarom begeleiden we je zorgvuldig. Je krijgt waar nodig aanwijzingen, bijvoorbeeld over beklemtoning, articulatie, stemvolume, lichaamstaal, adempauzes of stiltes, enz. Uiteraard moet het niet te benauwd voor je worden. Ademruimte is er genoeg en je krijgt volop ruimte voor improvisatie, en tussentijdse ontspanning. Soms helpt het om simpelweg wat fysieke oefeningen te doen. Alles staat in dienst van het beoogde doel.

Wordt er gekozen voor een business interview, bijvoorbeeld voor een podcast, dan kun je er op rekenen dat ik me goed heb voorbereid in jouw materie. Dat interviewen doe ik goed gedoseerd, waarbij ik passende small talk afwissel met serieuzere, inhoudelijke statements. Door een relaxte manier van vraag en antwoord ontstaat er een organische ontvouwing van wat er verteld moet worden. Mijn interview stijl zet je genoeg op scherp om de essenties overtuigend over het voetlicht te brengen. Ook hier geldt weer dat website bezoekers straks gepakt moeten worden door je verhaal.

STAP 3 – DE OPLEVERING

Als jij je performance verricht hebt in de studio gaan wij verder in de montagekamer. We verwerken daar het geproduceerde beeldmateriaal en jouw eventuele wensen voor beeldtekst, effecten, green screen vulling, extra sfeerbeelden, achtergrondmuziek e.d. Dat alles voorzover dit echt waarde toevoegt.

Na ongeveer een week is er een gemonteerde versie gereed die we aanbieden als preview. Jouw eventuele feedback daarop verwerken wij vervolgens naar wens en daarna wordt de film als eindproduct opgeleverd.

Je krijgt de film toegezonden op de vooraf afgesproken manier. Heb je advies nodig over de publicatie van de film, bijvoorbeeld het embedden in een website of het toepassen in online marketing of koppelen aan je social media, dan helpen we je graag. Dat doen we ook als je wilt weten hoe je film positief gaat bijdragen aan SEO, oftewel het goed gevonden worden door zoekmachines. Met elkaar gaan we voor het beste eindresultaat.

Reacties van klanten

Ik weet weer helemaal wat ik doe en waarom ik het doe. Het filmpje zal mij helpen mijn praktijk verder uit te breiden.
Josien Enklaar - Praktijk voor Feldenkrais en mindfull bewegen

Contact.

Wil je een pitch video laten maken? Wij gaan graag voor (en met) je aan de slag.

Neem vrijblijvend contact met ons via het contactformulier om de mogelijkheden voor jouw persoonlijke video door te spreken.

Bellen mag natuurlijk ook op Tel.: 0622 994 804