Bel voor meer informatie: 0622 994 804 info@elevatorpitchonline.nl

Rob Lloyd is een specialist in het geven van begeleiding aan mensen met PTSS. Vooral mensen met een oorlogsverleden. Een dankbaar beroep want mensen die achtervolgd worden door traumatische herinneringen komen nauwelijks aan kwalitatief leven toe. Aan dit euvel kan iets gedaan worden. Het leven voor deze mensen kan weer draaglijk gemaakt worden. Maar dat vraagt wel zeer vakkundige specialistische begeleiding en ga die maar eens vinden. Met alles wat je al bij je draagt ga je als PTSS-patient zorgvuldig en vaak met weinig goede hoop te werk. Je wilt eerst heel goed weten wie die persoon is van wie je je beladen biografie deelgenoot maakt. Een film waarin een professional  zich op voorhand al voorstelt is dan nog helemaal niet zo’n gek idee. Dat kan voor iemand met keuzestress zo maar het begin zijn van een heel nieuw perspectief.

Rob Lloyd is de laatste die zich opdringt of reclame maakt voor zichzelf. Daarom was ik blij dat hij bereid was het experiment met me aan te gaan. Het maken dus van een film die hem ten overstaan naar zijn doelgroep uit de doeken doet. Ik moet toegeven, zijn dochter Jaimie zal zeker van invloed geweest zijn op zijn ‘ja’ tegen die medewerking. Met haar werkte ik in die tijd nauw samen, ze heeft een magische hand met de editing van mijn films. Rob Lloyd dacht toen: ik heb niets te verliezen dus kom maar op met die camera.

Voor deze film koos ik er voor om hem te interviewen. Mijn vragen brachten Rob al vlotjes diep in zijn betoog. De bevlogenheid voor zijn werk was onlosmakelijk van zijn persoon, van wie hij was en is. De verhalen van de cliënten die hij memoreerde leidden daarbij een eigen leven. Rob vertelde heel helder en overtuigend wat zijn werk voor hem betekent en nog belangrijker: wat het met zijn cliënten doet. In deze filmproductie heb ik sterk gestuurd op passie, drama en de persoonlijke manier waarop hij zijn werk invult. Zijn beroepsethiek en stijl van werken zijn de dragers geworden.

Ik heb gekozen voor een template zoals die ook gebruikt wordt in de serie oneminutewonder.tv waarin artiesten in een film binnen een minuut expressie geven aan hun passie. Helemaal binnen de minuut ben ik niet gebleven. Maar of ik er in geslaagd ben om Rob Lloyd als rouw- en verliesverwerkingcoach onderscheidendd over het voetlicht te krijgen kun je hier zelf beoordelen.