Bel voor meer informatie: 0622 994 804 info@elevatorpitchonline.nl

Een video pitch is een geweldige manier om jezelf te profileren. Het is een zeer waardevolle aanvulling op je LinkedIn profiel, je cv en je motivatiebrief. De toegevoegde waarde zit ‘m vooral in de beeldcommunicatie en dan hebben we het ondermeer over expressie. Daarmee kun je emotie opwekken, illusies genereren en accenten leggen, precies op de plek waar het doel treft. Je gaat het doel als het ware prikkelen. In deze blog geven we je voorbeelden.

De kortste weg naar illusie

Om dat doel vooraf goed te kunnen bepalen is strategie belangrijk. Klinkt hoogdravend maar dat kun je simpel zien als het plan van A naar B. A is hier de waardepropositie (het aas) van de aanbieder en B is de behoefte (de honger) van de potentiële klant. En wie die klant precies is, daar doe je je huiswerk voor. Bij strategiebepaling kies je de kortste klap om zijn behoefte te raken en duidelijk te maken dat jij de beste meest aantrekkelijke oplossing in de aanbieding hebt.

illusieKortom, je hebt er dus voor te zorgen dat het aanbod in jouw pitch precies in het putje wordt gemikt. En om te weten waar dat putje zich bevindt en welke weerstand er op de weg naar toe te verwachten is moet je je klant kennen en een beetje voorbereiden. Wat is die behoefte precies, waar is de klant naar op zoek, waar is hij echt mee geholpen? Gaat het bijvoorbeeld om het compenseren van een gebrek of voorzien in een leegte, gaan we pijn stillen, gaan we een droom verwezenlijken of een stil verlangen invullen? Hoe urgent is de behoefte? Hoe groot is het belang om die behoefte in te vullen? Alle antwoorden op die vragen vormen cruciale componenten voor je videopitch.

Een voorbeeld zonder illusie

Je bent bijvoorbeeld een secretaresse en je wilt jezelf aanbieden in de arbeidsmarkt. Op die markt heb je veel concurrentie en je wilt opvallen met een persoonlijk verhaal.  Stel je kiest er voor om je productieve werkinstelling te gaan inzetten als aandachtstrekker voor je pitchfilm. Dan vertel je iets over je persoonlijkheid en welke voordelen dat op het werk oplevert. Tempo maken bijvoorbeeld. Je vertelt dat je iemand bent met een hoog werkritme, gewoon omdat je van tempo houdt. Dat is nu eenmaal je natuur. Deze ‘unique selling point’ kun je verbaal communiceren met enkele rake statements en non verbaal ondersteunen met een gezichtsuitdrukking, handgebaar of stem intonatie. Wil je het visueel ludieker maken dan toon je bijvoorbeeld de miniatuur F16 straaljager van je jongere broertje.

Pitchen op een specialiteit

illusieOf iets anders: Die secretaresse kan ook inzetten op een specialiteit, bijvoorbeeld notuleren. Niet iedere secretaresse vindt dat even leuk of kan het. Als jij dat wel goed beheerst heb je een usp. En die kun je benoemen in je videopitch. Je zegt voor de camera dan het volgende:  “ik luister scherp in een vergadering en geen enkele essentie van de bespreking ontgaat me. Zelfs als anderen beginnen te gapen blijf ik scherp. Ik zie verschil tussen details die er toe doen en hou de grote lijn in de gaten. Binnen 48 uur heb ik de notulen uitgewerkt in een verslag.

Bied de illusie van een gelikt notulenverslag

In de pitchfilm die je opneemt toon je dan een notulenverslag dat er uiteraard supergelikt uitziet. Je bladert er quasi nonchalant doorheen. Dat plaatje wordt extra indrukwekkend als de camera inzoomt op een bladzijde waar vermeld staat dat het een bestuursvergadering betreft waar ook de Raad van Commissarissen aan deelnam. En passant laat je dan precies de bladzijde zien van het verslag waarin vermeld staat dat de notulen zonder op- of aanmerkingen zijn goedgekeurd met complimenten aan de notulist.

De illusie een beetje helpen

Als je geen authentiek notulenverslag beschikbaar hebt, produceer je er gewoon een. Is dat de boel beduvelen? Nee hoor, dat is beeldpsychologie. De kracht van een videopitch zit ‘m in deze belangrijke details. Zolang jij geen dingen zegt die onwaar zijn kan niemand je iets verwijten. Je biedt met beeld een illusie aan die je later in je sollicitatiegesprek toelicht. Maar dan zit je in ieder geval aan tafel. Ik geef toe: dit soort techniekjes zijn vooral voor de gevorderden.

Ben benieuwd of jullie dat met me eens zijn. Laat maar horen. Klik op deze link om je gegevens achter te laten