Bel voor meer informatie: 0622 994 804 info@elevatorpitchonline.nl

 

Hier wordt de laatste tijd veel over beweerd. Sommige HR professionals zeggen dat het nooit een echte trend gaat worden. Anderen zeggen dat er geen ontkomen aan is. Een ding is zeker: het onderwerp leeft en is ambivalent. Ofwel: het levert een mengeling van haat en liefde gevoelens.
Maar waarom zou je je druk maken. Jij als sollicitant hebt meestal een keuze. Als er bij een sollicitatieprocedure niet naar wordt gevraagd dan kun je het gewoon laten. Laten we voor de liefde gaan.

Boeiende uitdaging zo’n video CV

Als ze er wel om vragen, die recruiters, heb je een boeiende uitdaging. Wat je dan moet doen vertel ik zo. Maar eerst adresseer ik me ook nog even aan al die mensen die blijven hopen op het achterwege blijven van die verplichting. Mijn advies: doe het gewoon toch. Ga oefenen met een video CV. Waarom je daar verstandig aan doet? Omdat je door het oefenen met je pitch dieper gaat nadenken over vragen die een recruiter jou ook in een sollicitatie interview kan vragen, zoiets als: kun jij me adviseren waarom ik aan jou de voorkeur zou moeten geven boven vier andere prima gekwalificeerde kandidaten. 

De fun factor helpt bij het maken van een video CV

Bij die vraag mag je in pakweg een minuut uitleggen wat jou anders maakt, bijvoorbeeld aangeven op welke punten jij zaken anders aanpakt dan wat je gemiddeld aantreft. Of:  zaken waar jij in ieder geval garant voor staat. Wat jou speciaal maakt, vanwege je aanpak of je instelling. Eigenlijk zou je blij moeten zijn met die vraag. Dat is namelijk jouw ‘minute of fame’. Daarin mag jij vlammen. Alles wat antwoord geeft op de ‘wat maakt jou anders vraag’ is potentieel leuke content voor een video CV. En ik kan je verzekeren dat je op voorsprong staat als je zo’n vlammende pitch op een video CV hebt gezet. Dus daarom.

Ik zeg het proberen waard. Voeg er wat plezier aan toe, zie het ook als een fun moment. Niet te serieus. Doe het op vrijdagavond en neem er gerust een biertje bij (18+). 

Ik raad mensen overigens sterk af om een tekst op te lezen. Bedenk hoe dan ook dat als je wordt gefilmd het eindresultaat echt is, laat het lijken alsof je het zo allemaal vertelt. Recht uit je hart. De recruiter ziet het liefst enthousiasme,  glinsterende ogen, je enthousiasme dus en jouw originele kijk op wat jij in je volgende baan  wilt neerzetten.

Maak gebruik van deze handige video CV sollicitatie tips

Wat ik wil neerzetten in die video CV? Poeh…denk je misschien, waar moet je beginnen? Wat willen ze horen? Wat moet ik in zo’n script zetten..? Simpel. Beantwoord korte vragen zoals de volgende:

  1. Wie ben ik? ik ben iemand die……vertel hier wat jou fascineert, wat je bezighoudt, waar je gedurende je leven heel veel tijd aan gespendeerd hebt, of juist misschien nog te weinig…
  2. Wat ik in huis heb? Veel! Noem de belangrijkste punten uit je werkbagage, benoem vooral de dingen waar je trots op bent en waaruit blijkt dat je iets in je mars hebt. Voor welke hete vuren heb je gestaan en hoe ben je daar uit gesprongen. Maak van daaruit de brug naar wat je met die punten in een nieuwe baan kan betekenen. Maak dat zo specifiek mogelijk. Geen clichés!!
  3. Wat maakt me onderscheidend? Jij bent een uniek persoon. Je denkt er niet iedere dag bij na maar bepaalde zaken die voor jou heel gewoon zijn vinden andere bijzonder aan je. Vraag dat is aan mensen die jou goed kennen. Vraag feedback. Benoem dan die eigenschappen en leg uit waarom die in het voordeel zouden kunnen werken in die baan die jij ambieert.
  4. Waarom ben ik geknipt voor die droombaan? Noem 3 redenen die staan als een huis. Waarom  ze niet om je heen kunnen? Wat ga jij daar brengen? Met wat voor houding ga jij aan de slag? Waar kunnen collega’s en je leidinggevenden bij jou altijd op rekenen.
  5. Tot slot geef je aan waar je te vinden bent. Noem je LinkedIn pagina.

SUCCES met je video CV!

Veel succes. En bel gerust als je hulp nodig hebt bij het maken van een video CV, want dit is precies ons werk. Voor professionals die een baan zoeken of een carrière stap willen maken. Of zzp-ers die zich beter willen profileren naar hun markt. Voor hun noemen we het geen video CV maar een pitch Video. Komt in grote lijnen op hetzelfde neer.