Bel voor meer informatie: 0622 994 804 info@elevatorpitchonline.nl

Een sollicitatie, en zeker de gang naar het gesprek gaat vaak met nogal wat stress en spanning gepaard. Er zijn diverse technieken om je onder de meest stressvolle omstandigheden toch in een ontspannen toestand te houden. Ik deel graag een aantal technieken met je;

De Silva Methode

Een van die technieken die ik zelf ook heb getraind is de Silva methode. Die leert je hoe je je brein in iedere situatie kan brengen in een staat waar je potentieel het beste benut wordt. Ze maken gebruik van hersengolf frequenties die in diverse gradaties zijn in te delen. De beta en alpha variant zijn voor ons doel handig om te weten. Wie zijn brein in het alpha ritme kan brengen bereikt een frequentie die gelijk staat aan dagdromen, of het moment dat je ’s ochtends onder de douche allerlei ingevingen krijgt. Albert Einstein vond op dat niveau zijn meest briljante modellen uit.

Mindmappen

Ga tekeningen maken van al die aspecten die relevant zijn voor het binnenslepen van die droombaan. Teken en kleur dingen zoals: jouw drijfveren, jouw persoon, wat ben je voor iemand, welke symbool zou je bijvoorbeeld kiezen om jezelf uit te drukken. Teken je talenten. Teken je wapenfeiten, die zaken waar je trots op bent. Teken de momenten waarop jij stond te vlammen in je uur van de waarheid. Teken je droombaan. Teken je toekomst. Door dit alles te doen vergroot je je denkkaders en wordt je rechterhersenhelft geactiveerd. Dat levert je heel veel denkkracht op.  Het levert op dat jij heel goed weet wie je bent en wat je te bieden hebt.

Je brengt jezelf met deze techniek in staat om de situatie te overzien en jouw handelen in die situatie onder controle te houden. Je bent je puur bewust van het hier en nu en jouw zijn en handelen daarin. Het vraagt wel wat oefening, maar wie dat investeert krijgt er ook wat voor terug. Een lastige recruitersvraag wordt dan een appeltje eitje.

Het nieuwe solliciteren

Een live gesprek is spannend maar grappig genoeg blijkt de voorbereiding soms nog spannender te kunnen zijn. Het nieuwe solliciteren gaat tegenwoordig met een pitchfilm. Steeds meer mensen moeten voor hun sollicitatie een pitchfilm insturen. De neiging om helemaal dicht te slaan, de simpelste dingen niet meer kunnen reproduceren, laat staan duidelijk maken wat jij als professional kan betekenen voor je nieuwe opdrachtgever kun je in een pitchfilm makkelijker verwoorden, gewoonweg omdat er minder spanning op staat.

Het gaat er om dat je als pitcher volledig ontspannen en geloofwaardig bent zodat de boodschap die je te vertellen hebt over komt. Meer weten over ontspanningstechieken of het maken an een pitchvideo? neem eens contact met me op!